Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nemzeti dohány trafik hírek képes leírás - Trafik.tlap.hu
részletek »

Nemzeti dohány trafik hírek - Trafik.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: trafik.tlap.hu » Nemzeti dohány trafik hírek
Keresés
Találatok száma - 40 db
169 oldalas útmutatót kapnak a trafikosok

169 oldalas útmutatót kapnak a trafikosok

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. egy 169 oldalas, minden apró részletre kiterjedő útmutatóban magyarázza el a trafikpályázat nyerteseinek, hogy szerintük hogyan kellene kialakítani a dohánybolt külső és belső arculatát, javaslatokat tesz a kasszapulttól a bárszékig mindenre - írja a Világgazdaság, amely megkérdezte a Gyulay Zsolt vezette Zrt.-t, hogy ki és mennyiért készítette a dokumentumot, de csak annnyi választ kaptak, hogy közbeszerzésen választották ki a szerzőt.

5297 trafikos vállalta, hogy kinyit

5297 trafikos vállalta, hogy kinyit

Júliusban 5297 trafik nyit ki - írja szombati számában a Népszabadság és a Népszava a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. adatai alapján. A Népszabadság írása szerint az 5415 nyertes trafikkoncesszióból 5336 esetében aláírták, 79 esetben pedig nem írták alá a szerződést a pályázók a május 22-i határidőig. A szerződők közül 5297 esetben vállalták a leendő trafikosok, hogy július elsejéig kinyitják az üzletüket.

600 milliót kaszált egy dohánybolt

600 milliót kaszált egy dohánybolt

Magyarország - Megnégyszereződött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által lefoglalt vágott és finomra vágott dohány mennyisége: míg 2013-ban ez 6,7 tonnát tett ki, addig 2014-ben már 27 tonnát. A legális forgalom tavaly a korábbi évi 12 milliárd szál cigarettáról 7,3 milliárdra csökkent, miközben vágott dohányból változatlanul 5 ezer tonna fogy. A trafikok tavaly 535 milliárd forint árbevételt könyvelhettek el.

A nyertesek zöme határidőig aláírt

A nyertesek zöme határidőig aláírt

Szinte az összes trafikpályázat-nyertes megkötötte szerződését a megadott határidőig. Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. adatai szerint a több mint 5400 koncessziónyertesből, csak 33-an hagyták az utolsó napra a szerződéskötést, de arról egyelőre nincs adat, hogy ők veszni hagynák a trafiknyitási jogot.

A pénztárgépek hiánya akadályozhatja a trafiknyitásokat

A pénztárgépek hiánya akadályozhatja a trafiknyitásokat

Nincs még olyan pénztárgép a trafikpályázatok nyertesei részére, amely az előírásoknak megfelelően tudna információkat küldeni. A Magyar Kereskedelmi Engedélyügyi Hivatal (MKEH) még nem adott ki engedélyt olyan pénztárgépre, amely jogszabályi előírások szerint továbbítja a pénztárgépen keletkező adatokat (bizonylatok, ki- és bekapcsolás, áramszünet) a NAV központi szerverére. A koncessziós szerződések nyertesei a szerződéskötéssel vállaták, hogy nyitáskor rendelkezni fognak olyan pénztárgéppel, amely alkalmas arra, hogy az illetékes szervekhez az adatokat online kapcsolat útján továbbítsa.

Aláírásokat gyűjtenek a szülők az iskola melletti dohánybolt elle

Aláírásokat gyűjtenek a szülők az iskola melletti dohánybolt elle

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a szülők a II. kerületi Budenz József Általános Iskola és Gimnáziumban, mert júliusban az iskola közvetlen közelében Nemzeti Dohánybolt nyílik. A trafik az iskola tőszomszédságában, az attól mindössze 5-10 méterre lesz.

Dohányboltot nyitna? Itt vannak a feltételek

Dohányboltot nyitna? Itt vannak a feltételek

Évi 100-240 ezer a koncessziós díj A kormány honlapján megjelent pályázati felhívás szerint a koncessziós díj a kétezer lakos alatti településeken évi nettó 100 ezer, a kétezer és tízezer fő közötti lakosúaknál 160 ezer, a tízezer fő felettieken 200 ezer, Budapesten, a megyei jogú városokban és a megyeszékhelyeken pedig 240 ezer forint. Az olyan településen, ahol az állandó lakosok száma a kétezer főt nem haladja meg, legfeljebb egy dohányboltra szerezhető koncesszió, ahol a kétezer főt meghaladja, ott legalább egyre, és minden kétezer lakos után további egyre.

Dohánykoncesszió

Dohánykoncesszió

Ha van igazi állatorvosi ló a magyar gazdaságpolitikában, akkor a dohánypiac újrafelosztásának kivitelezése méltán pályázhatna dobogós helyre - ádáz lobbiharc, alapvető üzletviteli ismereti hiányosságok, átgondolatlan és drága megoldások, kapkodás-későn ébredés, mindennek a költségét a kiskereskedők és az adófizetők Állják. És még mindig nem látszik az alagút vége.

Érdektelenség: ahol nem lesz, oda gurul majd a dohánytrafik

Érdektelenség: ahol nem lesz, oda gurul majd a dohánytrafik

Érdektelenség: ahol nem lesz, oda gurul majd a dohánytrafik. Több mint ezernégyszáz településről, közte több tucat somogyi községből egyetlen pályázat sem érkezett nemzeti trafik létesítésére - derül ki a nyilvánosságra hozott adatokból.

Hirdetés
Fagylaltot is árusíthatnának a nemzeti dohányboltok

Fagylaltot is árusíthatnának a nemzeti dohányboltok

Az Országgyűlés költségvetési bizottsága tovább bővítené a nemzeti dohányboltok termékkörét. Közben az egyik MSZP-s politikustól megtagadták, hogy betekintést nyerjen a trafikpályázatokba. Tóth Csaba az illetékes miniszterhez, Németh Lászlónéhez fordul.

Ha nincs pályázó, odamozog a nemzeti trafik

Ha nincs pályázó, odamozog a nemzeti trafik

Több tízezer pályázatot várt a kiíró, s végül 15 633 érkezett a nemzeti trafikokra. A leendő hat-hétezer üzlethez viszonyítva tehát valamivel több, mit két pályázat érkezett átlagban minden egyes helyre

Hárít a főügyészség a trafikmutyi ügyébe

Hárít a főügyészség a trafikmutyi ügyébe

Nem az ő hatáskörünk, de ha az lenne, akkor sem tudnának tenni semmit - így foglalhatók össze azok az érvek, melyekkel a Fővárosi Főügyészség elutasította, hogy érdemben vizsgálja a trafikkoncessziós eljárás törvényességét, 'elhajtva' ezzel a hozzá forduló ellenzéki pártokat, a trafikmutyi ügyében feljelentést tett politikusokat.

Hol nyílnak majd a trafikok?

Hol nyílnak majd a trafikok?

Előreláthatóan a forgalmasabb helyeken több trafik is megnyithat, akár egymás hegyén-hátán, hiszen sem a pályázatban sem a szerződésben nem előírás az értékesítés helyének megadása: folyik a helyvadászat - áll az OKSZ közleményében.

Indulás két pénztárgéppel?

Indulás két pénztárgéppel?

Nem sieti el az állami Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt., hogy az immáron leszerződött trafikosok tudtára adja, milyen pénztárgépre, illetve számítástechnikai háttérre lesz szükségük az üzletükben. A trafiktörvény szerint július elsejétől, azaz bő két hét múlva indulna a nemzeti dohánybolthálózat. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a napokban ugyan jelezte, hogy a kisebb kereskedelmi vállalkozások által használt beütős pénztárgépeknél a tárca szeptemberig halasztaná a gépek online bekötését az adóhivatalhoz (NAV), ez azonban nem vonatkozik a trafikosokra. A nemzeti dohányboltokban használt pénztárgépeknek, illetve a háttérrendszernek nemcsak a NAV-val, hanem az NDN-nel is állandó adatkapcsolatban kell lennie.

Iskolák mellett is lesznek nemzeti dohányboltok

Iskolák mellett is lesznek nemzeti dohányboltok

Bár a trafiktörvény egyik célja a fiatalkorúak egészségének védelme, azt nem tiltja a jogszabály, hogy iskola mellett legyen dohánybolt. Ezek a boltok eredetileg olyan zárt, kívülről elhomályosított üzletek lettek volna, ahová fiatalkorúak egyáltalán nem mehettek volna be, ehhez képest most már fagylaltot is árulhatnak majd a dohányboltok.

Itt a trafiktámadások statisztikája

Itt a trafiktámadások statisztikája

Összesen 878 esetben indult büntetőeljárás nemzeti dohányboltban elkövetett bűncselekmény miatt 2013. július 1. és 2015. május 11. között - közölte Pintér Sándor belügyminiszter.

Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik

Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik

Július elsejétől alapvetően megváltozik a dohányosok élete, kevesebb trafikban lehet majd cigarettát kapni, a korábbi 40 ezer elárusítóhely helyett néhány ezer boltban árulnak majd dohányterméket. Nincs még országos lista.

Tuti menü